Melasa z karobu 250ml/350g BIO
Opis
Syrop z karobu jest wytwarzany ze strąków drzewa szarańczynu i ma łagodny, słodki smak. Może być stosowany jako słodzik w ciastach, tahini, gorących i zimnych napojach, jogurtach, lodach i ryżu. Jest świetnym substytutem cukru. Jest bogaty w wapń (prawie trzykrotnie więcej niż mleko krowie - chleb świętojański zawiera 350mg na 100g w porównaniu do mleka zawierającego 120mg na 100g). Smak syropu może się różnić w zależności od odmiany szarańczyna, jednak zawsze ma niezmienne wartości odżywcze. Do produkcji używane są tylko owoce kreteńskie.
Produkty z karobu są: ekologiczne, bezglutenowe, bezkofeinowe, odpowiednie dla wegetarian i wegan, nie zawierają tłuszczów, soli, ani dodatku cukrów
Składniki: karob*, woda / *certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego, Rolnictwo EU
Producent: Creta Carob
Więcej informacji
Najlepiej spożyć/zużyć przed: | 02.2026 |
Certyfikat BIO | Tak |
Wartości odżywcze w 100g: | 1192kJ/285kcal |
Wartość energetyczna w 100g: | Tłuszcz <0,1g Kwasy tłuszczowe: -nasycone 0g Węglowodany 69,3g -w tym cukry 35,6g Błonnik 2,9g Białko 2,1g Sól 0g |
Masa netto: | 350g |
Objętość: | 250ml |